I Denne Artikkelen:

Pensjonsmidler er pensjonsordninger finansiert av arbeidsgivere som en måte å tilby en månedlig fordel for sine ansatte for resten av livet ved pensjonering. Pensjonsmidler faller under to grunnleggende typer planer: mer tradisjonelle ytelsesplaner og en nyere type pensjon kalt kontantbalanseplanen. Mens disse to typer pensjonsordninger deler mange likheter, er det små forskjeller som er involvert ved beregning av ytelsesbeløp, avhengig av hvilken pensjonsplan du er under.

Hvordan beregne en pensjonspensjon: Skritt

Beregne alderspensjon etter plantype.

Skritt

Figur ditt høyeste gjennomsnittlige årlige grunnlønnsbeløp. De fleste selskaper ser dette ut med det høyeste antallet av påfølgende måneders lønn i løpet av de siste månedene før pensjonering. Et eksempel ville være de høyeste 60 påfølgende månedene over 120 måneder før pensjonering. For denne prøveformelen bruker vi $ 60 000 som en endelig gjennomsnittlig årlig kompensasjonsbeløp.

Skritt

Skriv ned dine totale års tjeneste. For eksempel, hvis du pensjonert i 65 år og har vært ansatt hos firmaet siden 35 år, vil du bli kreditert som å ha 30 års tjeneste.

Skritt

Legg merke til den prosentvise multiplikatoren som brukes i pensjonsplanformelen. Bedrifter belønner års tjeneste med en prosentvis multiplikator. Denne multiplikatoren representerer en prosentandel som er utpekt etter antall års tjeneste. Denne prosentandelen vil øke etter hvert som årene går opp. For dette eksemplet er prosentvis multiplikator i år 1-4 av tjenesten brukt 1,3%. I år 5-9 går det opp til 1,4% og deretter til 1,6% i år 10-35.

Skritt

Flere din prosentmultiplikator ved din endelige gjennomsnittlige kompensasjon og deretter multipliser dette tallet med totalt antall tjenestevilkår. For eksempel en ansatt med en gjennomsnittlig kompensasjon på $ 60.000 i 30 års tjeneste og en prosentmultiplikator på 1,3 for de første 4 årene av tjenesten, vil pensjonsbeløpet regnes som sådan: $ 60,000 x,013 = $ 780 x 4 = $ 3,120. I årene 5-9: $ 60.000 x.014 (høyere multiplikator) = $ 840 x 4 = $ 3,360. I år 10 - 30: $ 60,000 x,016 = $ 960 x 21 = $ 20,160.

Skritt

Legg til kompensasjonsbeløpene for hvert servicenivå sammen for å få ditt totale årlige pensjonsbeløp. For dette eksempelet: $ 3,120 + $ 3,360 + $ 20,160 = $ 26,640.


Video: